Terapeutisk fotografering og fototerapi - Brager Gestaltterapi

Terapeutisk fotografering og fototerapi

Bli glad med fotografering!
Her er jeg og noen bilder av det jeg synes er gøy å gjøre bilder av. Landskap, gatefoto, dyr i naturen, gateportretter og mange familiebilder, hunder og katter. Det handler om å følge impulser, gjøre den idéen du får, ta mot til deg å gå ut i gata og tørre å ta bilder. Eller gjøre bilder kan vi si, skape de bildene som du vil ha.

Nedenfor står det litt om terapeutisk fotografering med lenker til spennende steder på nettet om dette. Jeg har også nå nettopp startet opp en helt ny side, hvor det blir hovedvekt på foto og hvordan fotografering kan være med å gi impulser til kreativitet, konsentrasjon og oppmerksomhet. Siden heter Gladfoto (gladfoto.bragerterapi.no).

Har du noen gang lurt på hva som fikk deg til å ta akkurat det bildet? Har du tenkt på hva det gjør med deg å se bildet i etterkant? Er det kun et reportasjebilde, eller har bildet en dypere klang for deg?

I store deler av mitt liv har jeg fotografert mye. Når jeg fotograferer, da er jeg helt og fullt til stede i øyeblikket. Jeg lærer meg å bli observant på det som rører seg rundt meg, om det er i naturen eller i byen eller i en annen anledning. Det løfter fokuset aktivt utover, samtidig som jeg transformerer noe inne i meg i de bildene som jeg tar. Dette kan brukes til å øke oppmerksomheten i øyeblikket. Under fotograferingen kan du lære å bli oppmerksom på hva du opplever med sansene dine, syn, hørsel, berøring, lukt, smak (din ytre sone), hvordan du opplever dette fysisk i kroppen (din indre sone) og hva du tenker om det (din mellomsone). Det handler om å skape historier, uttrykke gjennom bildene det som berører. Rett og slett sette bilde på tanker og følelser.

Fotografering kan

 • bedre kommunikasjon
 • kan hjelpe deg å huske
 • kan bedre selvtilliten
 • kan bedre samhold og være med på å utvikle positive relasjoner
 • kan være et middel til å formidle det som er viktig for deg
 • kan støtte endringsprosesser
 • kan bli en hobby og en interesse
 • utvikler din refleksjon og selvforståelse.

 Podcast with Bryce Evens. Virkelig hvert å høre på! Sier mye om hvordan vi kan klare å håndtere for eksempel depresjon ved å fotografere. 

  Her er noen lenker til steder på nett hvor du kan lese mer om terapeutisk fotografering.
  Modig fortalt:

Hit The Streets 90: How I Fight Depression with Photography with Frank Meffert

Relaterte lenker:

Hvis du vil se mer av mine fotografiske aktiviteter, kan du sjekke instagram, her har jeg gatefotobilder.   https://www.instagram.com/elibrager/

Jeg har også drevet mye med naturfotografering, du kan se mer på: https://elibragerphotography.com

Jeg er også medlem av BioFotoog Nittedal fotoklubb.

  Her er en video med naturbilder fra Tanum strand. 

 


Lær mer om å fotografere

Fotografering for nybegynnere

Som en mangeårig natur og gatefotograf, tilbyr jeg også veiledning i foto for nybegynnere. Du vil lære om lukker, blender, ISO, hvitbalanse, m.m. og komposisjon. Se mine bilder på www.elibragerphotography.com eller instagram.

Vi møtes et sted ute, hvor vi kan fotografere.

To timer med individuell veiledning på foto: kr. 1200.-

Ring 91571372 eller mail: post@bragerterapi.no, eller fyll ut skjema under, så avtaler vi hvor og når.