Sett pris på det som er - Brager Gestaltterapi

Sett pris på det som er

Viktig å ikke løpe forbi de små gledene i livet for det kan være at de betyr mest for deg

Jeg sitter i hagen på hytta og ser på et rødt bringebær som henger så fint fra grenen på en bringebærbuske. Bringebær, sommer, sol og jeg sitter her og skriver. Nesten som et under .

Fredag kolliderte jeg på sykkel med en bil. jeg fant meg selv liggende på bakken, og der hadde jeg ikke lyst til å ligge så jeg reiste meg opp noe skjelvende og konstaterte at jeg nesten var uskadd. Folk stimlet rundt meg, en mann geleidet meg til en stol som ble hentet inne på en restaurant, og en dame kom med et vannglass og en ringte etter ambulanse, og ambulansen kom veldig fort, og jeg ble kjørt til legevakta, undersøkt og rønket. At jeg kun har en hoven ankel og en vond rygg er nesten for godt til å være sant. Ei jeg kjenner sa at jeg hadde englevakt.

Hva jeg tenkte akkurat da var ikke så mye, jeg svevde liksom bare med i det som skjedde rundt meg. Jeg svarte på spørsmål og tenkte at jeg var merkelig klar i hjernen til  nettopp å være utsatt for en slik hendelse. Jeg var veldig tilstede, samtidig som jeg var i en slags egen modus. Det hele var så uvirkelig. Og virkelig på samme tid.

Det er i det små at det store skjer, det som er hvert å ta vare på

Nå ser jeg på bringebæret og tenker på de små gleder, det har gått noen dager og jeg begynner å falle på plass i livet igjen. Jeg elsker bringebær og jeg elsker de små gleder. Det å gi hverandre en klem, sende et smil og gode tanker til hverandre, ville sin neste vel. Det var mange som ville meg vel etter ulykken på fredag, folk jeg ikke en gang kjente. Folk fra restauranten, folk i ambulansen, folk på legevakta. Og familien min som stilte opp for meg. Datteren min som kjørte og kona som ordnet opp med både det ene og det andre. Det er så viktig å ta vare på hverandre, denne gangen var det jeg som ble tatt vare på, neste gang kan det være at det er jeg som hjelper noen. Det er i de små handlingene, som det å bære en handlepose for en annen, gi en annen et smil, vise omsorg at det store skjer, det som begynner som små spirer blir til større blomster, fra små handlinger til større kjærlighet til hverandre.

Jeg elsker bringebær, det er en glede i livet og kunne plukke bringebær hver sommer. Kanskje elsker du bringebær også og de små gleder, kanskje er det de små hverdagsgledene som er de viktigste. De gledene som beriker, de som får deg til å bli glad og takknemlig over livet. Det er en glede for meg å kunne sitte her og skrive om bringebær, hjelpende mennesker og de små gledene i livet.

Jeg ser noe mer også, en margeritt som har presset seg frem igjennom gresset og som blomstrer, smilende, nikkende i vinden. En sommerfugl flyr ivrig forbi, og en og to og tre humler surrer på kløverblomstene. Det er i slike stunder jeg kjenner fred. Indre fred, fred i mitt indre landskap.

Hvordan er det med deg? Kjenner du på fred i ditt indre landskap? Tar du deg tid til å være stille og se deg rundt i det landskapet som du beveger deg i? Det er viktig for helsa tenker jeg at vi tar oss tid til å bli kjent med våre indre landskap, tar oss tid til å sitte og se på naturen, legge merke til detaljene. Insektene, sommerfuglene, blomstene og bærene. Det er det som er ferie, og slike korte feriestunder kan vi unne oss innimellom, hver dag, hele året igjennom. En fritime for oss selv, bare for å kjenne at vi lever.

En enkel meditasjon

Lukk øynene og tenk at du sitter i en båt, over deg er himmelen med noen lette sommerskyer, rundt deg er det vann og i det fjerne ser du noen åser og landskap. Her er du som en øy på havet med din ballast, med ditt landskap, se for deg at du legger igjen bekymringene dine og uroen din i hver bølge som båten lager når den kjører fremover, kast alle bekymringene over bord. De fanges opp av bølgene en etter en og forsvinner. Du kjenner deg lett og du legger hodet bakover og ser opp mot himmelen, hvor vakre sommerskyer svever over deg denne varme sommerdagen. Pust dypt inn og kjenn at den gode luften fyller deg med ro, glede og kjærlighet. Kjenn hvordan du fylles av fred, fra universet, fra landskapet som du er en del av. Båten begynner å nærme seg land og du stiger ut av båten fornyet, forfrisket og fylt av glede over at du lever og er den du er. Tenk deg at du står på land og ser utover dette vannet, dette havet som er rolig og godt og speiler himmelen denne deilige, vakre sommerdagen. Ta opplevelsen med deg i hjertet ditt og gå videre inn i dagen din.

 

Likte du artikkelen? Hvis du vil snakke med noen om dine utfordringer, er du velkommen til å ringe meg for en gratis for-samtale på 20 minutter (91571372), for å høre om hvordan jeg kan hjelpe deg. Eller send meg en mail på post@bragerterapi.no. Du kan også kontakte meg via kontaktskjemaet på denne siden. 

 

 

Del gjerne artikkelen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *