Når målet er selve reisen. - Brager Gestaltterapi

Når målet er selve reisen.

kan du like godt se, sanse, leke og leve.
Audio til bloggen

Nå endelig kan jeg sette meg ned å skrive på terapibloggen igjen. Det har vært så mye annet som har foregått den siste tiden at jeg har ikke hatt sjans til å sette meg ned. Kjenner du deg igjen?

Kanskje har vi det sånn alle sammen at det er vanskelig av og til å sette seg ned å få gjort det vi egentlig skulle gjort. Det er planlegging det handler om. Sette av tid. Nå har jeg hatt flere prosjekter på gang. Jeg har lansert en helt ny nettside om fotografering. Den skal handle om glad foto. Og jeg kaller siden for GladFoto, se, sanse, leke og leve. Jeg så behovet for dette da jeg tenker at det å kombinere fotografering og terapi er en nyttig og flott kombinasjon. Jeg tenker at denne siden skal være til nytte for deg som gjerne vil ut av sofaen, ha en grunn for å komme deg ut, nemlig å fotografere, lære mer om fotografering og kanskje etterhvert bli kjent med andre som også gjerne vil ut av sofaen og lære mer om fotografering. Da kan vi ha workshops sammen. Derfor setter jeg opp en workshop lørdag 25.05.2019 Hvor tema nettopp er: Se, sans, lek og lev.

Kom deg ut av skallet ved å se og observere

Kikkert trenger du ikke for å observere det som er rundt deg, det holder med bare øynene, men det er viktig at du blir bevisst på å observere og se.

Ja, se, se rundt deg, løft blikket når du går, ikke bare la det henge i asfalten og du kun ser dine egne sko, løft blikket og se deg rundt. Hva ser du? Ser du mennesker? Ser du trær? Ser du biler? Hva er det du ser? Noe av det viktigste vi gjør for å komme ut av vårt eget skall er å løfte blikket, rette oss opp og se utover, begynne å ta inn det som er rundt oss. Hvordan opplever du det miljøet du er i nå? Hvis du ikke kunne se, om du var blind, hva hadde du oppfattet av det som skjer rundt deg akkurat nå? Er det noen lyder som trer frem? Hva hører du? Kjenner du lukter fra gaten? Hva slags lukter kjenner du?

Det at vi legger merke til det vi sanser er viktig for at vi skal komme ut av vårt eget skall. Dersom du går rundt og har mange tanker og bekymringer i hodet, kan livet oppleves som om du bare er inne i deg selv. All din bevissthet er sentrert om deg selv og det du står i , det du bekymrer deg for. Øv deg på å komme ut av dette, ta styringen, bestem deg for å se utover og rundt deg, tren deg på å observere andre mennesker og andre ting som er rundt deg. Gå bort å ta på treet, kjenn på det, føl det. Det er også et levende liv i verden. Det er ikke bare du her. Hadde det bare vært deg, hadde du ikke levet. Oppdag det som er utenfor deg selv.

Observasjoner fra en januarettermiddag ved sjøen

Bildene nedenfor er Copyright Eli Brager

Lek og lev

Ha det gøy, kanskje du kunne prate med noen av de menneskene som er rundt deg? Kunne du tenkt deg å gå bort til et menneske og si hei? Eller er det litt skummelt? Kanskje du kan starte med å smile til andre? Observer hvordan andre reagerer om du smiler til dem. Smiler de tilbake? Lek med dette, gjør det til din lek, smil til noen på bussen, smil til noen på kjøpesenteret, smil til noen du møter i skogen. Ta deg en dans på stuegulvet, lytt til god musikk, ta med kameraet ut og lek deg med det. Prøv å løsne opp dette at ting må gjøres riktig, må være perfekt, det må ikke være riktig eller perfekt, det viktigste er at du har det gøy og at du skaper noe. Det du gjør behøver ikke ha noen mål og mening, målet og meningen kan ligge i leken selv. Når vi er ute og reiser, eller bare når vi går en tur, så kan målet være veien, ikke et sted eller en ting, men veien dit, selve reisen er målet og det er selve reisen som er meningen. Og du er jo på din livs reise, det er det du holder på med akkurat nå. Så hvorfor ikke ha det gøy og lekent på den reisen?

Forfatter av innlegget:

Eli Brager

Hei, det er jeg som har skrevet dette innlegget, og jeg er Gestaltterapeut og liker å hjelpe mennesker som trenger å snakke med en terapeut om sine utfordringer. Du som har lest dette og som tenker at du kanskje kunne trenge å snakke med noen, er hjertelig velkommen til å ta kontakt. Da kan du kontakte meg på skjemaet under.For å finne ut litt mer om hva Gestaltterapi er, kan du lese mer her og se filmene. Du kan også gå inn på Norsk Gestaltterapeutisk forening.

Del gjerne artikkelen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *