Noen ganger er det alright, andre ganger er det... - Brager Gestaltterapi

Noen ganger er det alright, andre ganger er det…

Livet er som havet, noen ganger stille og godt, andre ganger stormfullt og hardt.

Noen ganger er livet kjipt, noen ganger rart, andre ganger herlig og godt. Livet kan være trist og sorgfullt. Livet kan være ekkelt, nervøst og redselsfylt, det kan være harselerende og dumt, fantastisk og flott. Kjærlighetsfylt og lykkelig. Slitsomt og travelt. Stressende og fantastisk frydefullt.

Stemningene i livet kan skifte, de kan skifte så veldig, veldig fort. Fra fortvilelse til glede, fra glede til sorg, fra sorg til latter, fra latter til gråt, fra gråt til sinne, fra sinne til glede. Slik skifter det, hele tiden. I løpet av en dag kan vi oppleve mange av disse følelsene. De er der, de våkner til livet med at vi blir påvirket av noe som gjør oss glad, som gjør oss trist, som gjør oss forventningsfulle som gjør oss spente.

Det er hele tiden noe som påvirker oss. Alle sammen kjenner vi på noen av disse stemningene fra tid til annen. Og det er fint å ha disse følelsene, det gjør oss til levende mennesker. Det er godt å kjenne at vi blir påvirket av andre mennesker, av natur, av dyr, av det miljøet som vi ferdes i. Hadde vi ikke blitt påvirket, så hadde vi ikke levd tenker jeg.

Det er når denne påvirkningen fører til en følelse av å bli spist opp, når påvirkningen fører til sorg som sitter og sitter, når påvirkningen fører til sinne som er vanskelig å bli kvitt, når påvirkningen fører til tristhet som bare blir der, det er da varskolampene skal lyse, det er da vi skal prøve å komme oss ut av det, slik at vi får kontakt med gleden igjen. Gleden over livet!

Det er naturlig med skiftninger i stemningsleie, vi skal la det skifte fra glede til tristhet, men også fra tristhet til glede, fra å være sint til ikke å være sint. Det er svingninger, en kurve som svinger opp og ned langs livslinjen vår. (den røde streken) Det er når svingningene blir store og lange, for mye av det negative hvor følelsene går over i nedstemthet eller depresjon over lengre tid at  vi kanskje trenger hjelp for å komme ut av det. Samtale med en som kan forstå og som lytter. For det er godt å prate, få det ut. Så blir det liksom lettere og kurven begynner å peke oppover igjen.

Forfatter av innlegget:

Eli Brager

Hei, det er jeg som har skrevet dette innlegget, og jeg er Gestaltterapeut og liker å hjelpe mennesker som trenger å snakke med en terapeut om sine utfordringer. 

Du som har lest dette og som tenker at du kanskje kunne trenge å snakke med noen, er hjertelig velkommen til å ta kontakt. Da kan du kontakte meg på skjemaet under.

For å finne ut litt mer om hva Gestaltterapi er, kan du lese mer her og se filmene. Du kan også gå inn på Norsk Gestaltterapeutisk forening.

Del gjerne artikkelen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *