Har du en drøm? - Brager Gestaltterapi

Har du en drøm?

Hva skal til for at du realiserer drømmen din?
Her kan du lytte til teksten

Har du en drøm? En drøm du synes er litt skummel å virkeliggjøre?

Det er mange som hele livet har gått med en drøm i magen. En drøm om å reise, en drøm om jobbskifte, en drøm om å være spreke besteforeldre, en drøm om å skrive…

Kanskje går du rundt og bærer på en slik drøm. Kanskje ser du for deg drømmen, om hvordan det vil bli dersom du realiserer drømmen din.

Jeg drømte og jeg gjorde

Selv drømte jeg om å gjøre noe annet enn det jeg gjorde til daglig. Det var da jeg startet på en helt annen utdannelse enn det jeg hadde fra før. Det var så spennende å begynne å studere gestaltterapi, og alle de nye menneskene som jeg traff. Visst måtte jeg igjennom en tøff reise med meg selv, men jeg utviklet meg mye de årene som student, og jeg er ikke lenger så redd for å gjøre det jeg har lyst til. Nå har jeg vært gestaltterapeut i litt over tre år. Jeg turte. Jeg gjorde. Og jeg var over 50 når jeg startet.

Du klarer det!

Du kan klare å gjøre drømmen din du også. Det er jeg 100% sikker på. Bare du tenker at du vil, at du klarer og at du har en klar visjon om hvordan det vil bli.

Det gir et kraftig pluss til livet når du har klart noe som du har drømt om. Og da kommer det til stadig nye drømmer og visjoner, så det er alltid en drøm der. Det er alltid en drøm om noe nytt, og det er alltid et spørsmål om visjonen er sterk nok, er troen på det sterkt nok. Og dersom både visjonen om det og troen på det er sterkt nok, da er det store muligheter for at drømmen kan settes igang. Jeg fant en spennende artikkel i bloggen “Personlig utvikling om dette” Den kan være verdt å lese hvis du vil gå dypere inn i emnet.

Kanskje går du med en drøm i magen. Kanskje er tiden inne for at du skal starte å gjøre drømmen. Når du starter vil det kjennes godt. Og du har lov til å være stolt av deg selv. Hva skal til for at du gjør det du drømmer om? Har du en visjon på plass? Klarer du å se for deg hvordan livet ditt vil være om du gjør drømmen din?

Klart jeg kan

Ikke la deg stoppe

Lar du deg stoppe av tanker som “jeg er ikke god nok, dette klarer jeg ikke”? Ikke la negative tanker hindre deg. Ta styringen over de negative “jeg kan ikke” tankene. Det er du som bestemmer hvilke tanker du skal ha i hodet. Har du mange negative selvkritiske tanker, trenger du å styrke positive “jeg klarer” tanker. Da trenger du å begynne å skryte av deg selv, rose deg selv, si til deg selv at “jeg er god nok”. “Dette har jeg lyst til, jeg ser for meg hvordan det blir om jeg gjør det” Så gjør du det.

Din indre dialog

Det handler om å endre dialogen du har med deg selv. Dersom du er din verste kritiker, så vil du være din verste kritiker. Du vil ikke klare å gjøre det du drømmer om, for du gjør ikke annet enn å kritisere og bryte ned idéene og drømmene dine.

Dersom du endrer dialogen med deg selv og heller gir deg selv ros og optimisme, da vil du få mer energi og du vil komme lenger. Du vil oppleve at du vokser og at du faktisk kan oppnå drømmen din.

Din indre dialog kan endres fra å være din verste fiende til å bli din beste venn. Og det er faktisk du som bestemmer det.

I denne artikkelen har jeg skrevet om å tørre å åpne den stengte grinda og se hva som er bakom. https://livsglede.bragerterapi.no/stengsler Den kan være til inspirasjon for å komme seg videre.

Drømmen

Øvelse

Denne øvelsen gjør deg bevisst på hva du kjenner på av tanker og følelser. Hvor forskjellig du kan kjenne det i kroppen og hodet om du velger det ene eller det andre. Dette kan være med på å bevisstgjøre deg om hva du skal gå for.

Skriv ned alle drømmene dine, alt du har lyst til å gjøre.

Velg deg en av drømmene.

Ta to puter om du har i forskjellig farge, eventuelt to tepper eller noe annet. Legg putene på gulvet, den ene puta skal symbolisere at du ikke gjør drømmen, den andre puta skal symbolisere at du gjør drømmen. Still deg opp ved den puta hvor du ikke har gjort drømmen, hvordan kjennes det? Kjenn litt på den følelsen du har nå.

Flytt deg så til den andre puta som symboliserer at du har gjort drømmen. Hvordan kjenner du deg da? Kjenner du på stolthet, glede, varme?

Hvilken pute er det best å stå ved? Den puta hvor du ikke gjorde drømmen, eller den puta hvor du gjorde drømmen?

Skriv ned det du følte i de to situasjonene.

Forfatter av innlegget:

Eli Irene Brager
Gestaltterapeut MNGF

Hei, det er jeg som har skrevet dette innlegget. Jeg er Gestaltterapeut og liker å hjelpe mennesker som trenger å snakke med en terapeut om sine utfordringer. Du som har lest dette og som tenker at du kanskje kunne trenge å snakke med noen, er hjertelig velkommen til å ta kontakt. Da kan du kontakte meg på skjemaet under.For å finne ut litt mer om hva Gestaltterapi er, kan du lese mer her og se filmene. Du kan også gå inn på Norsk Gestaltterapeutisk forening.


Del gjerne artikkelen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *