Grip tak i livet, gå på kafé.

Artikkelen på lydfil
Stikk innom en kafé og ro ned med en kopp god varm sjokolade.

Stikk innom en kafé på vei fra jobb eller noe annet og ro ned med en kopp god varm sjokolade. La snø og problemer bli igjen utenfor døra og ta deg tid til en rolig stund for deg selv. Eller treff en kamerat eller venninne og få deg en koselig prat. Det kan ligge mye energi i å gå på kafé, både med og uten venner. Kanskje koster det mot å gå inn av døra for det er ikke så lett å gjøre noe bra for seg selv sånn uten videre, eller kanskje det er skummelt å be en venn ut på kafé også.

Det kan være vondt å gå rundt med tanker og bekymringer om ting og tang alene. Og det kan være vanskelig å ta steget for å snakke med noen. Likevel kan det ligge mye god terapi i det å komme seg ut, ikke sperre seg inne. Ta steget ut i den store verden. Selv med vinter og sne utenfor stuedøra. Spesielt når det kjennes ut som om kulda har satt seg fast i hjerte og hode.

Du er nemlig ikke alene, det er mange som går rundt og føler seg ensomme, ensomme med sine utfordringer. Det kan være vonde minner som kommer igjen og igjen og ikke vil gi slipp, eller det kan være nåværende problemer med alt fra økonomi til jobb og usikkerhet. Kanskje har kjæresten sviktet, eller kanskje vet du ikke hva som vil skje hvis du beveger deg inn i et kjærlighetsforhold. Det er så mange valg og vanskelige avgjørelser. Står du overfor noe, kan det være lurt å ta deg god tid. Ikke gjør noe drastisk uten at du har god magefølelse for det. Bare vær rolig, gå ut en tur, gå på kafé, prat med en venn eller venninne. Valgene løper ikke fra deg, de er noe av det livet byr på.

Mens jeg sitter her på kaféen med en kopp varm sjokolade og masse sne midt i Oslo sentrum, kommer det en kranbil og heiser en mann opp i luften med spade, for å gjøre reint et tak, så ikke snøen skal rase ned.

Det får meg til å tenke på hvor viktig det er å rydde opp i det isødet som du kan kjenne inne i deg. Det er viktig for å få det bedre i fremtiden, slik at du ikke blir slott i bakken eller brent ut fordi du ikke gjorde noe med livssituasjonen din. Det handler om å ta vare på deg selv, og med det tar du også vare på de som er rundt deg. Har du det godt, så har de det godt også. Så varm opp deg selv med en god kopp kakao og hvit at det atter kommer en sommer. Dersom du griper tak i livet ditt da.

Forfatter av innlegget:

Eli Brager

Hei, det er jeg som har skrevet dette innlegget, og jeg er Gestaltterapeut og liker å hjelpe mennesker som trenger å snakke med en terapeut om sine utfordringer. 

Du som har lest dette og som tenker at du kanskje kunne trenge å snakke med noen, er hjertelig velkommen til å ta kontakt. Da kan du kontakte meg på skjemaet under.

For å finne ut litt mer om hva Gestaltterapi er, kan du lese mer her og se filmene. Du kan også gå inn på Norsk Gestaltterapeutisk forening.

Del gjerne artikkelen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *