Godt nytt år! - Brager Gestaltterapi

Godt nytt år!

La 2019 bli et år fylt av glede!
Lydfil av artikkelen.

Det er et nytt år, ja det har du sikkert fått med deg, at nå er det ikke lenger 2018, men 2019. Jeg har nettopp satt opp nye mapper for sortering av bilder for 2019. Da ser det omtrent slik ut i programmet jeg bruker til å organisere bildene mine:

Hva vil fylle mappene i 2019?

Er du som meg spent på hva dine mapper vil fylles med i 2019? Kanskje tenker du at mappene vil fylles med mange gode minner, eller kanskje du også aner at det også kan bli vanskelige minner? Det er uansett ditt liv som skal fylle opp dine mapper. Både med og uten bilder. Med ord og uten ord. Med mange tanker og med mange følelser. Både venner, familie, kollegaer og andre skal være med å fylle opp mappene dine, for det er med alle de du møter at du blir til, at ditt 2019 formes.

Holdninger som gir glede

En lykkelig person er ikke en person i et bestemt sett av omstendigheter, men heller en person med et bestemt sett av holdninger. – Hugh Downs sitater

Sitatet over synes jeg er ganske fint, det sier noe om at det er ikke omstendighetene vi befinner oss i som betyr om vi er lykkelige eller ikke, men det som betyr noe er hvordan vi tar det vi står i. Hvordan vil du takle en vanskelig situasjon som du er kommet opp i? Hva vil du gjøre for ikke å knekke helt sammen? Vil du stille deg spørsmålet hvorfor skjedde dette? Vil du klandre noen andre for situasjonen du er i? Eller vil du ta fatt i deg selv og dine egne holdninger og gjøre noe aktivt for å få det bedre i den situasjonen du er i? Det er kanskje noe å tenke på i 2019, hva kan du gjøre for å få det bedre i din hverdag, hvordan vil du at dine holdninger både overfor deg selv og andre skal være?

La det som bringer deg glede komme inn i livet ditt.

En øvelse du kan gjøre er å sette ned minst 3 punkter som du vet du får energi og glede av. Så kan du henge de opp ved speilet på badet og se på dem hver dag. Og så kan du se deg inn i speilet, smile til deg selv og ønske den nye dagen velkommen. Og si til speilbildet at dette kommer til å bli en herlig dag. Gi deg selv en positiv morgenboost. Du kan gjerne skrive ned i kommentarfeltet under de tre punktene, og dele dem med de andre som leser denne bloggen. Da kan jeg samle inn kommentarene, og så får vi en lang liste av punkter som gjør oss glad.

Hei, hei Dagen, det blir så fint å møte deg i dag 🙂

Da gjenstår det å ønske deg et godt nytt år, med ønske om at alle mappene dine blir proppfulle med gode minner i 2019.

Godt nytt år!

Forfatter av innlegget:

Eli Brager

Hei, det er jeg som har skrevet dette innlegget, og jeg er Gestaltterapeut og liker å hjelpe mennesker som trenger å snakke med en terapeut om sine utfordringer. 

Du som har lest dette og som tenker at du kanskje kunne trenge å snakke med noen, er hjertelig velkommen til å ta kontakt. Da kan du kontakte meg på skjemaet under.

For å finne ut litt mer om hva Gestaltterapi er, kan du lese mer her og se filmene. Du kan også gå inn på Norsk Gestaltterapeutisk forening.

Del gjerne artikkelen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *