Skaper du god energi? - Brager Gestaltterapi

Skaper du god energi?

Eller gjør du bare må-ting som tapper deg for energi?
Lytt til teksten her.

Det kan faktisk være slik at kjedelige oppgaver og må-ting gir deg lite energi, ulyst og slitenhetsfølelse. Derimot kan ting du har lyst til å gjøre, vil-ting, gi deg masse energi.

Leker du i hverdagen eller kjeder du deg?

Har masse energi, bare venter på å leke.
Bildet er tatt av Pitsch fra Pixabay
Når ingen vil leke med deg blir livet kjedelig.

Spør deg selv om du gjør mange kjedelige ting. Har du en kjedelig jobb? Er det for lite utfordringer å ta tak i? Gir du deg selv rom for lek og moro? Kanskje konkurrere med deg selv når de kjedelige oppgavene er der? Kjenn litt etter, hva gir deg energi og hva tar energi? Og hva gjør du for å få energi?

Skap deg mer energi ved å tenke nytt

Dersom du kjenner deg sliten og kjenner på lite energi, kan det være at du trenger oppgaver som gir deg energi. Oppgaver som du har lyst til å gjøre, som gjør livet ditt rikere, og som du selv setter pris på. Spør deg selv: -Hva kan jeg gjøre for å ta vare på meg selv? -Hva kan jeg gjøre for å få mer energi? Hva kan jeg gjøre for meg selv, slik at slitenhetsfølelsen avtar?

Hva frembringer energi og glede hos deg?

Hva er det du kan endre som vil gjøre deg mer engasjert i noe? Hva liker du å drive med som du ikke gjør så mye av akkurat nå? Er det en hobby du kan starte med? Selv elsker jeg å være ute i skogen, gå turer, reise, fotografere, være sammen med gode venner og familie. Blogge, slik jeg gjør nå, fordi det stimulerer det kreative uttrykket i meg.

Gjør ting du liker og få masse energi.
ildet er tatt av Jill Wellington fra Pixabay
Å være med på engasjerende ting kan gi deg masse energi og livskraft.

Hva kan du gjøre som gir deg engasjement og glede?

Har du noe lystbetont som du kan gjøre? Noe som gjør at du får energi og som vil gjøre at du kjenner deg mindre sliten? For å få litt hjelp til å finne ut av hva som kan være energigivende å gjøre for deg, kan du spørre deg om hva du likte å gjøre når du var barn og ungdom.

Hva var du god til på skolen? Er det noe av dette du kan ta opp igjen nå? Jeg var for eksempel god til å skrive stil, jeg syntes det var gøy å skrive. Læreren pleide av og til å lese opp stilene mine. Dette har jeg tatt opp igjen nå med å skrive denne bloggen. Jeg har også skrevet flere fotoblogger (https://elibragerphotography.com) (https://elibrager.wordpress.com) (http://leo-avalon.blogspot.com). Dette har betydd mye for meg, for det har holdt den kreative og skapende siden min i live. Samtidig som jeg har fått uttrykt meg selv gjennom foto og skriverier.

Nå har jeg kommet med noen eksempler over, nå er det din tur. Ta frem noe å skrive på. Skriv ned alt du kommer på som du kunne ha lyst til å gjøre. Er det noe av det du faktisk kan sette i gang med ganske straks? Noe som vil gi deg mer energi de neste dagene? Skriv gjerne i kommentarfeltet under her, det du kunne ha lyst til.

Oppsummert

Å gjøre noe som du liker og er engasjert i, vil gi deg energi. Det er viktig å ha noe å glede seg til, noe å skape, noe som gir deg noe, og noe som gir andre noe.

Forfatter av innlegget:

Eli Brager

Hei, det er jeg som har skrevet dette innlegget. Jeg er Gestaltterapeut og liker å hjelpe mennesker som trenger å snakke med en terapeut om sine utfordringer. Du som har lest dette og som tenker at du kanskje kunne trenge å snakke med noen, er hjertelig velkommen til å ta kontakt. Da kan du kontakte meg på skjemaet under.For å finne ut litt mer om hva Gestaltterapi er, kan du lese mer her og se filmene. Du kan også gå inn på Norsk Gestaltterapeutisk forening.

Del gjerne artikkelen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *