Det kan være godt å få hjelp til å avslutte vanskelige hendelser. - Brager Gestaltterapi

Det kan være godt å få hjelp til å avslutte vanskelige hendelser.

Tenk så deilig å få snakke ut om det vanskelige
Her kan du lytte til teksten.

Ikke la deg dvele i fortvilelsen over fortiden, se heller håpet for fremtiden og lev i øyeblikket!

Eli Brager

I dag har det vært terapidagen min, altså den dagen som jeg er terapeut. Fire klienter har vært hos meg i dag, fire flotte mennesker. Og jeg synes at jeg er utrolig heldig som får lov til å bli kjent med alle disse menneskene. Tenk å få lov til å høre den ene livshistorien etter den andre. Det er som å få være med i flere liv på en gang. Sette seg inn i og oppleve hver eneste historie, utforske med klienten hvordan ting er blitt som de er blitt og ikke minst utforske hva klienten gjør med det som kanskje er vondt og vanskelig i klientens historie.

Mange esker å håndtere?

For det er noe vondt og vanskelig i alles liv. Jeg tror ikke at et eneste menneske går rundt og har det helt topp hele livet. Det er lidelse som har skapt de største menneskene, de største religionene, de mest interessente historiene.

Det kan bli litt kaos når det blir mye å bære på. Da kan det være godt å få hjelp til å rydde litt.

De klientene som kommer til meg er den helt vanlige Ola og den helt vanlige Kari. Det som er spesielt med dem er at de har bestemt seg for å gå i terapi for å få hjelp til å takle livets store og små sorger, overraskelser, følelser, valg. De kommer med åpne gestalter, som vi kaller det. Altså gestalt betyr helhet, og vi kan bruke metaforen eske på den. Dersom et problem eller en hendelse ikke er avsluttet på en ordentlig måte, da er den fremdeles åpen, altså gestalten er ikke lukket, men åpen. For å bli ferdig med noe som har skjedd oss, så er det viktig å bearbeide dette, slik at gestalten kan lukkes. Slik at esken lukkes og puttes i hylla som vi ikke lenger rører, hvis det da ikke skulle være helt nødvendig.

Det kan være godt å få arkivert det som har vært. Har du fått orden på ditt mentale arkiv så er det du som har kontrollen over ditt liv.

Alle som har levd noen år har opplevd forskjellige hendelser som det kan være vanskelig å lukke og gjøre seg ferdig med. Eller det kan være vanskelige følelser som for eksempel frustrasjon og sinne. Da kan det være godt å prate med noen om det. Det er det vi har terapeuter til.

Jeg tenkte jeg skulle skrevet en artikkel om alle disse vanskelige følelsene, i stedet ble det en artikkel om det å gå i terapi. Tørre å ta sjansen å gå til en terapeut for å fortelle og få ut av deg det som er i din eske, det som er vondt i ditt liv, det kan være muligheter for at det kan være begynnelsen på noe nytt. At det gir håp for fremtiden og ikke lenger fortvilelse over fortiden.

Forfatter av innlegget:

Eli Brager

Hei, det er jeg som har skrevet dette innlegget, og jeg er Gestaltterapeut og liker å hjelpe mennesker som trenger å snakke med en terapeut om sine utfordringer. Du som har lest dette og som tenker at du kanskje kunne trenge å snakke med noen, er hjertelig velkommen til å ta kontakt. Da kan du kontakte meg på skjemaet under.For å finne ut litt mer om hva Gestaltterapi er, kan du lese mer her og se filmene. Du kan også gå inn på Norsk Gestaltterapeutisk forening.


Du er unik!
Del gjerne artikkelen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *