Å være optimist i en krevende tid - Brager Gestaltterapi

Å være optimist i en krevende tid

Se lyst på livet og gled en annen!

Det er to sanger som kommer til meg i dag når jeg skal skrive denne artikkelen, den ene er sangen “Optimist” av Jahn Teigen. Og den andre er: “Se alltid lyst på livet” av Lillebjørn Nilsen.

Og det trenger vi sannelig i denne tiden som vi er inne i nå. Vi trenger å være optimister, og vi trenger å se lyst på livet.

Optimisme er en tilbøyelighet til å se lyst på livet og til å tro at alt vil ordne seg på beste måte. Optimist, person som ser lyst på livet. Optimistisk, forhåpningsfull. Motsatt: pessimisme. (Store Norske leksikon)

Jeg velger å være en optimist. Jeg tror at det er best i disse tider. Jeg tror det er det beste i alle tider. Optimisme er det som reiser meg når jeg er nede og det er det som bygger meg opp. Det er i optimismen at mulighetene ligger. Derfor velger jeg å være optimist.

Optimisme, optimist

Se alltid lyst på livet!

I går snakket jeg med min 90 år gamle venninne som bor hjemme og er i full sving i hennes takt. Hun så optimistisk på det hele, for å sysselsette seg, hadde hun tatt fram symaskinen og begynt å sy. “Jeg må jo ha noe å gjøre, nå når jeg ikke kan gå ut og ta trikk eller buss”. Så hvorfor ikke ta frem symaskinen å sy. Jeg spurte om hun hadde opplevd noe lignende før, “Nei, det er vel ingen av oss som lever i dag som har opplevd noe lignende”. Hun opplevde litt av hvert under krigen, men med et stort pågangsmot lar hun ikke humøret utebli. Hun var i en periode i krigsårene vant til usikkerheten og portforbudet. Og nå møter hun dagens situasjon med en evig optimisme og ser lyst på livet!

Gled en annen!

Når jeg hørte Kongen talte denne litt merkelige søndagskvelden, kom diktet av Arnulf Øverland “En hustavle” til meg.

Optimisme, optimist, gled en annen

Jeg hører også Kongen si at vi skal stå sammen om dette. Og jeg velger å tro at det er det vi gjør, at vi viser tillit til hverandre, og at vi hjelper hverandre. At vi er gode mot de som trenger det i den utfordrende tiden som vi er inne i.

Tar videosamtaler

Selv velger jeg å ikke ta i mot klienter på Strømmen i denne tiden. Derimot har jeg ordnet det sånn at gjennom GoMentor tilbyr jeg videosamtaler. Nå til sterkt reduserte priser. Så trenger du å snakke, så ta kontakt gjennom GoMentor og avtal tid med meg. Der er det en sikker videoløsning. Slik at personvernet sikres. Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt.

Forfatter av innlegget

Hei, det er jeg som har skrevet dette innlegget. Jeg er Gestaltterapeut og liker å hjelpe mennesker som trenger å snakke med en terapeut om sine utfordringer. Du som har lest dette og som tenker at du kanskje kunne trenge å snakke med noen, er hjertelig velkommen til å ta kontakt. Da kan du kontakte meg på skjemaet under. For å finne ut litt mer om hva Gestaltterapi er, kan du lese mer her og se filmene. Du kan også gå inn på Norsk Gestaltterapeutisk forening.

Del gjerne artikkelen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *