Gi deg selv en blomstringspause

En blomst trenger stell og kjærlighet for å blomstre, akkurat som deg!
Du kan lytte til bloggteksten
En blomst kan være en metafor for det å blomstre, blomsten trenger vanning og stell, ikke hast og stress. Vi mennesker trenger også stell, pauser fra stresset i dagliglivet og kjærlighet for å kunne blomstre fullt ut.

Vi skriver juni på kalenderen. Har du husket på å få med deg våren? Det går så alt for fort, årene, dagene sklir bare inn i hverandre uten ordentlig skilletegn i mellom. Vi trenger skilletegn, vi trenger en pause av og til. En pause som er lang nok til å romme tanker og følelser rundt det som vi har vært med på den siste tiden. Hvis vi ikke tar oss en slik skilletegnpause, så kan vi fort bli utbrent. Det blir som en motor som går og går uten å få påfyll av strøm eller bensin, den vil til slutt ikke gå lenger. Den trenger den pausen det tar å fylle opp med ny energi, slik at den kan dure videre noen kilometer til.

Det å gi et barn kjærlighet er viktig, men det er også viktig å gi deg selv kjærlighet som voksen, være takknemlig for den kjærligheten som blir gitt deg fra en annen. Og også vise kjærlighet til andre. Hvordan gjør du det?

Det er jo mye som kan være slike små pauser, det kan være å stelle i hagen hvis du har en hage, eller stelle blomstene på verandaen, det kan være å gå en tur, trekke inn frisk luft og høre på fuglesang, det kan være å gjøre noe som interesserer deg, det kan være å treffe venner, dra å svømme, spille, synge, eller det kan bare være å sitte stille. Sitte stille og rette bevisstheten innover og kjenne at du puster. Det kan også være den timen som du er hos terapeuten din, hvor du får mulighet for å dumpe ut alt du har på hjertet. Snakke og bli lyttet til. Bli sett uten fordømming.

En skilletegnspause er blomstring, alle de små mulighetene hverdagen gir til å tenke: “Har jeg det bra nå?, Er det noe jeg kan gjøre som vil gjøre meg bedre?” Det kan være å sende et smil til en du møter, hjelpe noen som trenger hjelp, gi litt av deg selv, og kanskje få igjen det dobbelte. Det handler om å ta vare på deg selv sammen med alle de andre.

Kanskje vi kan si det slik: En frodig hage kommer ikke av seg selv, den må stelles for å bli fargerik og fin. Et blomstrende menneske kommer ikke av seg selv, det må stelles med kjærlighet og varme og uten fordømmelse.


Forfatter av innlegget:

Eli Brager

Hei, det er jeg som har skrevet dette innlegget, og jeg er Gestaltterapeut og liker å hjelpe mennesker som trenger å snakke med en terapeut om sine utfordringer. Du som har lest dette og som tenker at du kanskje kunne trenge å snakke med noen, er hjertelig velkommen til å ta kontakt. Da kan du kontakte meg på skjemaet under.For å finne ut litt mer om hva Gestaltterapi er, kan du lese mer her og se filmene. Du kan også gå inn på Norsk Gestaltterapeutisk forening.Del gjerne artikkelen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *