Ta styring i eget liv

Lytt til teksten mens du gjør noe annet.

Vi lar oss påvirke, daglig. Noen menneskemøter gjør oss glade, andre menneskemøter fremkaller situasjoner hvor vi blir triste. Noen ord som slenges ut kan fremkalle følelser som tristhet, sinne, skuffelse, sorg, vonde minner eller andre ting som ikke er så godt å tenke på. Du har blitt påvirket av ordene og gråteklumpen begynner å vokse i halsen. Hva gjør du da?

Lar du deg styre?
Lar du deg styre?
Bildet er tatt av kai kalhh fra Pixabay

Det handler om å ta styringa over eget liv, det er nemlig du som styrer over det du går og kjenner på. Det er du som er sjefen i ditt liv, også over tankene og følelsene dine. Av og til kan det være godt å få noen rettesnorer og gode råd, men ikke la andre trekke i alle dine tråder, ta styringa over trådene selv.

Du kan kjenne på at du ble urettferdig behandlet, at noen snakket til deg som om du var et barn. Du kan kjenne skuffelse over at situasjonen ikke la seg til rette for at du skulle lykkes. Javisst kunne andre ha gjort noe annerledes, slik at det hadde blitt bedre for deg. Og joda, du kunne blitt satt litt mer pris på. Det var bare ikke sånn det ble.

Kjenner du på tristhet fordi ting ikke ble slik du hadde ønsket?
Bildet er tatt av Mari Ana fra Pixabay

Når du opplever situasjoner som beskrevet over, vil du stå overfor flere valg, du kan velge å la bitterhet og såre tanker få styringen over livet ditt, eller du kan velge å akseptere det som er, si til deg selv at livet går videre og at du faktisk er en fantastisk flott person selv om alt ikke er helt på topp nettopp nå. Selv om du ble snakket til på en måte som du ikke likte, selv om du måtte begynne å tenke over situasjonen en gang til, selv om ting ikke ble helt slik du ønsket. Du er sjefen, og du kan bestemme deg for å gå videre i ditt liv. Forholde deg til det du mener er riktig og ikke la andre styre deg i en retning som ikke er riktig for deg. Eller velge å kaste fornærmelser på dør, ikke gå å grunne på ord som aldri burde vært sagt. Det er lettere sagt enn gjort, men det går an å kvitte seg med negative tanker og følelser som kommer.

Hvis du går rundt og kjenner på noe av dette som jeg skriver om, så er det bare å ta kontakt.

Forfatter av innlegget:

Eli Brager

Hei, det er jeg som har skrevet dette innlegget, og jeg er Gestaltterapeut og liker å hjelpe mennesker som trenger å snakke med en terapeut om sine utfordringer. Du som har lest dette og som tenker at du kanskje kunne trenge å snakke med noen, er hjertelig velkommen til å ta kontakt. Da kan du kontakte meg på skjemaet under.For å finne ut litt mer om hva Gestaltterapi er, kan du lese mer her og se filmene. Du kan også gå inn på Norsk Gestaltterapeutisk forening.

Del gjerne artikkelen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *